Miksi kaikki ihmiset puhuu eri kieliä? Siis onhan tässä kaiken maailman teorioita jumalista, niin miksi me ei kaikki sitten puhuta samaa kieltä?! Jos jumala loi auringon, kuun, ja järvet ja puut, niin miksei sitten samantien tunkenut sellaista yhtä ymmärrettävää kieltä kaikkien suuhun? Eipähän olisi tätä ruotsinopiskeluakaan..

Mutta kun minä ateistina ajattelen jumalaa, minulle tulee tosi inhottava olo. Että pitäsköhän tässä rueta uskovaiseks, jos vaikka ois tän elämänki jälkeen jotakin..? Joo, nyt poikkesin aiheesta ja runsaasti.

Elikäs back to the reality; alkuasukkaat on puhunut jotakin todella jännittävää mongerrusta jossakin päin maailmaa joskus. Ja JOS he kaikki ovat olleet sukua toisilleen, luulisi että kaikille olisi tullut yhteinen kieli. Eipäs kun hei, valtameret on syynä tähän kielikulttuuriin.
Eihän joku amerikkalainen Hugazaga ole voinut mennä millekään aasialaiselle Tzigatzagalle kertomaan omasta kielestään. Jotenka siiss..... monimutkasta tämä kielitutkimus. Taidan jättää ammattilaisille, kun sekoon vaan enemmän.
Sitten takaisin ruotsinkirjan pariin...